dijous, 17 de març del 2011

La platja d'Almassora.

Com ja vaig dir en una de les primeres entrades que vaig fer al bloc, la meua platja preferida és la platja d'Almassora. Us vaig dir que algún dia parlaria d'ella (i li ho vaig prometre a vàries persones) així que com que hui tinc temps, anem allà.

La platja d'Almassora està situada a l'est de dita població. S'uneix al poble per 5 víes principals: el camí "vora-riu", el camí "la mar", el camí "Ben-afelí", el camí "Catalans" i el camí "l'Om blanc". Té una longitud de 3 kilòmetres, aproximadament, i està formada per dos platges. En primer lloc, al nord, la platja del Ben-Afelí. S'exten des de del polígon del Serrallo (al sud del port de Castelló) fins a la zona del mercat. El seu nom prové d'un vaixell morisc que es va esfonssar en aquesta zona. En aquesta platja està l'esglèsia del Roser del Mar, la zona on es dispossa el mercat d'estiu, el chiringuito, les pistes públiques d'esport, una sala de lectura a vora mar i diversos restaurants, geladeries i comerços.


Per un altre costat, al sud de la costa, hi està la platja del Plà de la Torre. És la més llarga i s'extén des de la zona del mercat fins la desembocadura del riu Millars, on es forma el paratge conegut com "les Goles". Aquesta platja reb el nom d'una antiga torre de vigilància establida ací durant l'època medieval per a protegir el municipi de la pirateria. He de dir que l'emplaçament de la torre actual (millor dit de la base, l'únic que queda) està justament baix de la meua terrassa. En aquesta platja trobem també diversos bars i restaurants, l'ermita de Sant Joan, zones de passeig i la biblioteca de la mar. A més, com hem dit abans, al sud d'aquesta platja trobem el paratge de "les Goles", on desemboca el riu Millars. Hi han diverses rutes, tant per a fer a peu com en bicicleta, que paga la pena visitar, on es poden veure les llacunes que forma el riu al arribar a la seua fi i la fauna i flora típiques de la zona. Però jo crec que aquest tema mereix una entrada a part.

Com heu vist, aquesta és més una entrada típica de wikipèdia que un altra cosa. Però açò és sols l'aperitiu. Ara que ja coneixeu millor la platja d'Almassora, aneu un diumenge pel matí, doneu una volteta, escodrineu tots els racons i proximament us donaré els consells necessaris per a descobrir la seua màgia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada