dissabte, 19 de març del 2011

Dia de festa...

Vosaltres què celebreu? El dia del pare, Sant Josep, la nit de la cremà...? Jo ja no sé que pensar.
Però no em ve de gust parlar d'això. Amants de la lectura, hui us vaig a disar una espècies de top 10 per a que anem preparant tots els llibres que ens podem llegir en pasqua o en estiu (i que ara no ho fem per questions de treball, estudis...). Com es llògic, els llibres que vaig a ficar ací són llibres que jo m'he llegit, així que si teniu alguna aportació que donar, no dubteu en enviar-la. Allí anem!


1) La sombra del viento - El juego del ángel. Carlos Ruiz Zafón.

    Misteris, històries romàntiques, assassinats, robatoris, persecussions, el cementiri dels llibres oblidats... Una    intrigrant saga escrita amb una gran habilitat narrativa i descriptiva. Gran recomanació per als lectors que encara no l'hagen llegit.



2) La Catedral del Mar. Ildefonso Falcones.

    Narra la apassionada vida d'un ciutadà de la Barcelona del segle XIV: la fugida de les seues terres, com té que començar una nova vida a la ciutat comptal, la mort del seu pare... Tot açò al voltant de la construcció d'una catedral construida per el poble, de la seua propietat: la catedral de Santa Maria de la Mar. Una historia que et farà riure i plorar.


3) Mor una vida, es trenca un amor - Només la mar ens parlarà d'amor. Joan Plà.

    Un dels clàssics més recents de la literatura valenciana. L'idil·li entre dos personatges de distintes classes socials trencarà famílies, els farà viure vertaderes aventures de ben joves i assolirà també el seu fill. Final tràgic que et possarà la pell de gallina. Una gran novel·la per als amants del romanticisme.




4) El sanador de caballos. Gonzalo Giner.

    En plena conquesta morisca, un jove castellà ha de separar-se de la seua família per a poder sobreviure. El seu amor i la destressa amb els cavalls l'ajudaran a convertir-se, a pessar de tots els obstàculs que li presenta la vida, en un reconegut veterinari mediaval. El camí serà molt llarg: amors, morts, viatges, amistats perdudes, etc.


5) La trilogía de la niebla. Carlos Ruiz Zafón.

    El príncipe de la niebla, Las luces de septiembre i El palacio de la medianoche formen una saga impressionant de misteris, intriga, terror, aventures, desventures i secrets que distintes ciutats, temps i joves viuran. Lectures agradables que et faran passar una estona d'allò més agradable i que t'ajudaran a poder viatjar a llocs llunyans sense menejar-te de ta casa.



6) La plaça del diamant. Mercé Rodoreda.

    La vertadera autora clau de la literatura catalana del segle XX mostra en aquesta novel·la les vicisituds que ha de passar una dóna als principis d'aquest segle. Un retrar de l'època que reflecteix la societat i ens fa patir, veient fins a quin punt l'amor pot ser una malaltia. Aixi mateixa, us recomane qualsevol novel·la d'aquesta autora, sobretot Mirall trencat i Aloma.


7) El nombre del viento. Patrick Rothfuss.

    Una novel·la que ens introduix en un món creat per l'autor al més mínim detall. La història d'un jove conegut a tot el món que es convertirà en un heroi, i que ara, ja major, li relata la seua història a un conegut, per tal que tots coneguen tot el que el seu personatge amaga. Una vertadera joia per als amants de la ciència-ficció (i per als que no, com jo, també).





8) Iacobus. Matilde Asensi.

    Per als amants de la literatura històrica, un tresor. Conta la història de com un prestigiós cavaller medieval deu completar la missió que el Papa li encomana: encontrar el tresor dels Templaris. Gràcies al seu enginy, conseguiex saber que és amagat a la llarga del Camí de Sant Jaume. Per aquest motiu, el recorre, des de França fins a Santiago, en busca del anhel·lat tresor.





9) Marina. Carlos Ruiz Zafón.
    Obra de presentació d'aquest autor. El misteri, les històries amoroses, el drama i la ciutat de Barcelona conviuen en perfecta armonia en aquesta novel·la, que com totes les de l'autor, no té cap desperdici. 






10) El curioso incidente del perro a medianocheMark Haddon.

     Un llibre estrany, poc conegut, i d'un fons extremadament perillós. No obstant, l'autor el convertix en un obra mestra. Christopher, de quinze anys, és un jove amb certes discapacitats psíquiques. No obstant, coneix tots els nombres prims, les capitals de tots els païssos i pot explicar la teoria de la relativitat. Una nit, descobrix el gos de la seua veïna mort, i tots creuen que ha segut ell. No obstant tot s'esclareix, però ell s'encabota en descobrir qui és l'assasí. En aquesta recerca, Christopher no sols descobrirà açò: trobarà peces de la seua vida que creia perdudes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada